Datum: 29.11.2022

Získali jsme Cenu hejtmana za společenskou zodpovědnost

Biologické centrum AV ČR získalo Cenu hejtmana Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost v letech 2020-2021. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v pondělí 28. listopadu, cenu z rukou hejtmana Martina Kuby (na snímku vpravo) převzal ředitel Biologického centra Libor Grubhoffer (na snímku vlevo).

Do ocenění se přihlásilo 29 subjektů v šesti kategoriích. Hodnotitelé a Rada pro hodnocení vybrali dle stanovených kritérií v každé kategorii 3 oceněné. Jelikož se nejednalo prvotně o soutěž, ale také o sdílení pozitivních zkušeností realizovaných v Jihočeských firmách a organizacích, udělil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba jako poděkování všem zúčastněným Čestné uznání.

Biologické centrum AV ČR zvítězilo v kategorii „Organizace veřejného sektoru, veřejně prospěšné organizace a organizace, jejichž hlavní náplní činnosti není podnikání, s více než 50 zaměstnanci". Oceněn byl zejména přístup Biologického centra k pomoci veřejnosti a zdravotnickému sektoru v letech 2020-2021 v boji proti covid-19, a také v environmentálních otázkách a osvětě veřejnosti.

 

„Oceněním bych chtěl poděkovat všem, kteří na téma společenská odpovědnost nerezignovali ani v covidových časech a zajímali se o své zaměstnance i okolí. Moc bych jim přál, aby byla jejich ušlechtilá snaha korunována i podnikatelským úspěchem. A to zvlášť v dnešní nelehké době,“ říká hejtman Martin Kuba, který by touto cenou rád motivoval k společensky odpovědnému podnikání i další subjekty.  

„Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj a Ceny hejtmana za CSR mají mnohaletou tradici. Ocenění jsou nedílnou součástí Národního programu kvality. Významně totiž pomáhají naplňovat filozofii a systémový přístup nejen ke kvalitě, ale také ke společenské odpovědnosti a udržitelnosti. Pomáhají soukromým společnostem, státní správě a místní samosprávě na cestě k excelenci, společenské odpovědnosti a udržitelnosti.“ říká ředitel odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání MPO a 1. místopředseda Rady kvality ČR Pavel Vinkler.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA