Datum: 09.11.2020

Chcete se zorientovat v epidemii koronaviru? Tuto debatu si nenechte ujít

Diskuze respektovaných vědců v rámci Neuron online clubu se 10. listopadu od 17:00 poprvé otevře veřejnosti.

Milí přátelé vědy,

cítíme, že více než kdy jindy potřebujeme znát postřehy a názory špičkových vědců, kteří nám pomohou se zorientovat v rozporuplném klubku informací a seznámit se s reálným odhadem krátkodobého vývoje. Proto jsme se rozhodli Neuron club, který je určen našim mecenášům a partnerům, poprvé otevřít veřejnosti. Zaměříme se na krátkodobý výhled, možnosti vakcinace a dopady na duševní zdraví.

Exkluzivní online diskuze „Pandemie: Fakta a nejbližší výhled“ proběhne zítra 10. listopadu od 17:00. Link ke sledování debaty naleznete zde, podrobné informace na webových stránkách.

ODKAZ KE SLEDOVÁNÍ PANELOVÉ DISKUZE
Pod tímto odkazem můžete sledovat v úterý 10. listopadu od 17:00 diskuzi s vědci.
LINK KE SLEDOVÁNÍ

POZVĚTE KE SLEDOVÁNÍ SVÉ PŘÁTELE
Strach z pandemie nahrává panice a fake news. Vědci by tak měli být respektovanými autoritami, kterým má veřejnost naslouchat. Sdílejte online diskuzi vědců s dalšími lidmi a zašlete jim odkaz k registraci pro sledování. 
REGISTRACE PRO VAŠE PŘÁTELE

Debatu zahájí lékaři Petr Smejkal a Ladislav Machala, cenný pohled se zaměřením na perspektivu vakcín poskytne prof. Neil Stahl, spoluzakladatel firmy Regeneron, která vyvinula koktejl protilátek REGN-COV2. Na téma naváže epidemiolog Rastislav Maďar, který nám sdělí, co vše se už o novém viru ví a matematik Jan Kulveit nastíní předpokládanou křivku vývoje včetně okolností, které na ni mají vliv. Důležitou oblastí je psychika, která od jara prochází těžkou zkouškou. Julie Chytilová z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy zanalyzuje výsledky studie o duševním zdraví a nastíní co lze očekávat a jak postupovat.

Diskuzi budou spolumoderovat biochemik Jan Konvalinka a parazitolog Julius Lukeš.
 
Jsem moc ráda, že po vzoru Německa, kde se vláda ve svých vyjádřeních opírá o institut Roberta Kocha, můžeme veřejnosti srozumitelně přiblížit současnou situaci. Tím, že spolupracujeme s těmi nejlepšími vědci tak pevně věřím, že se nám to podaří.
 
Přeji vám všem příjemné sledování a těšíme se na online viděnou :)

Za celý NF Neuron,
 
Monika Vondráková
Neuron Founder

 
Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA