Datum: 06.11.2020

Máte slovo s Julou Lukešem

Jakým způsobem efektivně informovat o covid-19. Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o informacích a dezinformacích probíhající epidemie. Diskutovat budou: Jaroslav Flegr – evoluční biolog a parazitolog, Jiří Černý – virolog, Fakulta tropického zemědělství ČZU, Julius Lukeš – molekulární parazitolog, ředitel Parazitologického ústavu, Radek Ptáček – profesor lékařské psychologie a klinický psycholog, Jaromír Šrámek – předseda Českého klubu skeptiků Sisyfos, Marcel Mráz – vedoucí provozu restaurace.

V Česku pokračuje zpomalování nárůstu případů nemoci covid-19, situace je však stále velmi vážná. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) očekává, že počet pacientů v nemocnicích bude v následujících dnech stoupat a případné zlepšení se v nemocnicích projeví teprve za deset až čtrnáct dní. Zásadní pro zvládnutí epidemie je pečlivá informovanost a důvěra občanů. Stejně jako bagatelizace pandemie jsou nebezpečné i dezinformace šířené přes internet. Státy EU je regulérně zařadily mezi hlavní hrozby západního, demokratického světa.

Jste srozumitelně a pravdivě informováni o koronaviru? Mají pro Vás opatření logiku? Které informace je třeba pokládat za důvěryhodné a co jsou dezinformace? Co nás ještě čeká, než nad virem zvítězíme a lze se na to připravit?

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA